Hungarian Modeling Forum

Dobozbontás - AZ Model Fiat CR-32 Chirri

  • 2 Válasz
  • 276 Megtekintés
*

gaborka

Re:Dobozbontás - AZ Model Fiat CR-32 Chirri
« Válasz #3 Dátum: 2021. Április 30 - 12:38:12 »
Én úgy tudtam hogy az Italeri a Supermodel egy az egyben átcsomagolva, mert a Supermodel többi szerszámát is átvette (Re-2001, CANT Z valami stb).

Igen, szeretném megépíteni. Már van egy pár testvére különböző készültségi fokozatokban (CR-42, Hs-123, Curtiss), egyszer majd lesz egy kis Golden Age kétfedelű gyűjteményem.

c[ ]
Attól hogy paranoiás vagy, még lehet hogy tényleg üldöznek.

Re:Dobozbontás - AZ Model Fiat CR-32 Chirri
« Válasz #2 Dátum: 2021. Április 30 - 00:24:31 »
Szia! 2013-ban azért már kijött az Italeri készlete is, nem csak a Supermodel volt. Bár azt is abból származtatják sokan. A makettinfón Pesti Mihály (aki megépítette és részletesen be is mutatta a folyamatot) kifejezetten "nehéz" makettnek minősítette. Elkezded építeni?

*

gaborka

Dobozbontás - AZ Model Fiat CR-32 Chirri
« Válasz #1 Dátum: 2021. Április 29 - 13:55:16 »
A Fiat CR-32 magyar matricás makettjét a 2019-es MosonShow-n vásároltam, 5000 forint körüli áron  (17 akkori EUR), azóta hellyel-közzel folyamatosan kapható hazai webshopokban is. A szép vonalú kétfedelűnek eddig egyetlen 1/72-es makettje létezett a hetvenes évekből, az olasz Supermodel választékában, ezt mindig nehéz volt beszerezni. A típus szakértői szerint az AZ ezt a makettet vette alapul, így örökölte annak mérethibáit (erről részletesebben a makettinfo-n lehet olvasni). Ezek azonban nem látványosak, tehát ha valaki nem törekszik teljes alakhűségre, együtt tud élni ezekkel a hibákkal. A makett maga jellegzetes cseh short-run készlet, kevés alkatrészből, puha műanyagból, szép felülettel,  némi sorjával, vélhetően nem túl acélos illeszkedéssel. A matricák három magyar gépre adnak jelzéseket, nagyon szépek, vékonyak, fényesek. Az egyrészes szélvédőt a gyártó átlátszó fóliából adta, amelyet nekünk kell kisollóval kivágni és meghajlítani, ennek a minimális keretét én szívem szerint alumíniumszalag csíkkal azért pótolnám. A másik pótolandó dolog a biztonsági öv az ülésbe. Nagy előny, hogy a típus merevítőhuzalozása viszonylag egyszerű, így akár beugró makettnek is ajánlom a kétfedelűek világába. Ugyanez a makett még két másik - egy olasz és egy spanyol polgárháborús - dobozolásban is megjelent, tehát van választék festésekből. A magyar gépek gyűjtőinek mindenképp ajánlom ezt a pár nap alatt összeépíthető készletet.

A fényképeket köszönöm szépen Zolinak (papó)!

c[ ]
Attól hogy paranoiás vagy, még lehet hogy tényleg üldöznek.