Hungarian Modeling Forum

Háborús filmek

  • 2 Válasz
  • 148 Megtekintés
*

Uly

Re:Háborús filmek
« Válasz #3 Dátum: 2022. Augusztus 01 - 20:19:04 »
Íme pár kevésbé ismert film:
Orosz filmek:
Kalasnyikov, Tankers, T-34, Csata Szevasztopolért, Fehér Tigris
Koreai:
My Way

Kedvenc repülős filmjeim:
Red Baron, Flyboys, Memphis Belle, 22-es csapdája(sorozat)
Uly

Re:Háborús filmek
« Válasz #2 Dátum: 2022. Július 30 - 09:50:13 »
Netflixen ezeket érdemes megnézni:


A 303-as repülőszázad – Igaz történet - Hazájuk náci megszállása után egy csapat lengyel pilóta átszökik Angliába, hogy a Királyi Légierő 303-as repülőszázadának kötelékében tovább harcoljon a németek ellen.

Az elfelejtett háború - A II. világháborúban a Schelde folyóért vívott sorsdöntő csatában tragikus módon keresztezi egymást egy pilóta, egy náci katona és egy újonc ellenálló sorsa.

A helyőrség - A távoli afganisztáni támaszponton egy csapat amerikai katonának a kamdeshi csatában vissza kell vernie a túlerőben lévő tálib harcosok brutális támadását. Ez is valós történeten alapul.

Háborús filmek
« Válasz #1 Dátum: 2022. Május 28 - 19:22:28 »
Sziasztok! Mivel sok-sok beszélgetésben szóba kerülnek a megnézésre érdemes háborús filmek, viszont topik még nem volt nekik nyitva, így ezt most megteszem. Ide tudunk egymásnak javaslatokat tenni, filmeket ajánlani, és ki is vesézni, hogy egyik-másik alkotás miért jó, vagy éppen pocsék.
A személyes kedvenc listám:
Black Hawk Down/A sólyom végveszélyben (nincsenek túlmisztifikálva az usákok)
Apocalypse, now/Apokalipszis, most (elképesztően nyomasztó)
Platoon/Szakasz (ezt sem kell bemutatni)
Saving private RyanRyan közlegény megmentése (ugyan lehet vitatkozni arról, hogy maga az esemény mennyire valós, és a sztori mennyire állja meg a helyét, azonban a partraszállást és a normandiai helyzetet nagyon jól bemutatja)
Full Metal Jacket/Acéllövedék (a kiképzés, és a stressz alatti megtörés adja a film első részét, a másodikban a vietnami háborút mutatja be)

Jöhetnek a kommentek :)
Sok mindent szeretek, semmihez sem értek :-)