Hungarian Modeling Forum

Tamiya 1:24 Enzo Ferrari

• 5 Válaszok
  • 264 Megtekintések
*

Attila

Re:Tamiya 1:24 Enzo Ferrari
« Válasz #6 Dátum: 2022. Február 20 - 15:34:33 »
Kicsit haladtam a bemtérrel:

*

Attila

« Válasz #5 Dátum: 2022. Február 19 - 21:43:28 »
Kicsit megint haladtam.Harmadjára is újra kellett fényeznem és lakkoznom.Ezúttal Ferrari Rosso Metalizzato színt kapott, világos szürke alapozóra.Ablakkeretet, fekete részeket mint ajtó belső, motortér tér fedél belseje stb., illetve az üveg alkatrészeket is lefestettem.

*

Attila

« Válasz #4 Dátum: 2022. Február 01 - 22:34:52 »
Sziasztok!

Kicsit haladtam,előre is meg hátra is, csak, hogy aktuális legyek :D Karbonozás nagy részével készen vagyok.Sajnos a karosszéria megint ment fékolajba, mert a maszkoló felszedte a lakkot egy kicsi részen.Gondoltam akkor már fájjon úgy igazán, lealapoztam újra minden karosszéria elemet.Úgy gondoltam, így lesz igazán szép.

*

Attila

« Válasz #3 Dátum: 2021. December 06 - 19:46:29 »
Megkapta a lakkot az új szín (Mr Color 40th Anniversary Cranberry Red Pearl). Ez a szín sokkal jobb, a szemcsék sokkal méretarányosabbak.A lakk még nincsen csiszolva, polírozva.

*

Attila

« Válasz #2 Dátum: 2021. November 24 - 20:46:20 »
Sziasztok!

Sajnos nem úgy alakultak a dolgok ahogyan terveztem.A fényes feketére ráfújtam a Mr Hobby metál pirosat.Már itt gyanús volt, hogy valami nem jó.A lakk felvitele után egy értelmű lett, hogy ez így nem az igazi.Vagy a pigmentek túl nagyok, vagy nem fényes feketére kellett volna fújni.Majd legközelebb kipróbálom műanyag kanalakon, hogy hogyan néz ki különböző színű alapozókon meg alapszíneken.Szóval most ázik a fékolajban, azt hittem elsírom magam.Hétvégén folyt köv.

*

Attila

Tamiya 1:24 Enzo Ferrari
« Válasz #1 Dátum: 2021. November 14 - 00:43:25 »
 Már nagyon vártam, hogy elkezdjem ezt a készletet.Az eddigiek alapján azt kell mondjam, hogy kiváló makett, ezt csak elrontani lehet :D Lecsipegettem mindent, sorjákat elcsiszoltam, a Studio27 maratását a helyükre próbáltam, minden fasza, jöhetett az alapozás.Mr Primer Surfacer-t használtam, három vékony rétegben felhordva.Az első réteg után lecsiszolgattam azokat a hibákat, amik elkerülték a figyelmem, de az alapozó kiemelte.Eddig itt tartok.A napokban a karosszéria elemek kapnak majd egy fényes fekete színt (Mr Color Ueno Black) és majd arra megy a Mr Color Metallic Red.A cél, egy sötét de ragyogó metál piros szín, remélem sikerülni fog jól megvalósítani.