Hungarian Modeling Forum

Tantive IV ~1:300

• 10 Válaszok
  • 572 Megtekintések
*

papó

Re:Tantive IV ~1:300
« Válasz #11 Dátum: 2023. Május 17 - 15:28:32 »
Szia! Van valami fejlemény, haladtál a dologgal?
:p

*

papó

« Válasz #10 Dátum: 2021. Április 12 - 21:44:59 »
Persze. Majd megfestem ecsettel. :)
Jó a kezed, itt a helyed  TROLL

« Válasz #9 Dátum: 2021. Április 12 - 21:22:09 »
Nagyon érdekel, hogy mit hozol ki belőle. Ebben a méretben már a film plakátját, és a playboy posztert is beleraknám  :P
Persze. Majd megfestem ecsettel. :)

*

papó

« Válasz #8 Dátum: 2021. Április 12 - 16:45:47 »
Nagyon érdekel, hogy mit hozol ki belőle. Ebben a méretben már a film plakátját, és a playboy posztert is beleraknám  :P

« Válasz #7 Dátum: 2021. Április 12 - 16:15:58 »
Megfelelően hígítva a cuccot, és némi retarderrel megtámogatva valóban szépen feltöltheti az árkokat, igazad van, talán a sarkokat, szögleteket érdemes visszadolgozni. Egyébként most esett le, hogy ezt te nyomtattad. Műgyanta? Az illesztések milyenek?
Lassan lesz időm és kipróbálom amit tanácsoltatok. Az illesztések alapvetően nagyon pontosak. A nyomtatásból adódóan néhol vannak torzulások amikkel foglalkozni kell. Az alap tervvel is volt probléma. Nem raktak pár helyre elég lyukat, ahol kicsepeghetne a cucc. A Lychee-nek sem tetszett pár fájl. Szóval nem volt probléma és munka mentes. Főleg úgy, hogy még csak most tanulom a dolgot. A nyomtatás neheze talán már megvan. A nagy hátsó hajtómű rész van még hátra. A méret miatt az négy hosszúúúú nyomtatás lesz. :) Utána jöhet az építés.

*

Corel

« Válasz #6 Dátum: 2021. Április 09 - 10:58:21 »
A viccet félretéve, nagyon faszául néz ki, kivéve azokat az alkatrészeket, amelyeken látszanak a nyomtatási rétegek. Még nem volt dolgom nyomtatott makettel, és kíváncsi vagyok, hogy mit lehet tenni azok eltüntetése érdekében, ha azok olyan helyen vannak, amik hozzáférhetetlenek. Gondolom alapozóval, microfillerrel lehet segíteni a dolgon, de az meg a finom részleteket eszi meg.
Egyébként ez az egyik kedvenc hajóm a SW univerzumból.
Amit lehet megcsiszolok majd kap egy kis gunze surfacert. Remélem az elég lesz. Ha kicsid csíkos marad itt-ott hát egye fene. :)
Próbáld ki a Vallejo plastic putty-ját. Vízzel hígítva be lehet tömni a nyomtatási csíkokat. Aztán óvatos csiszolás. Most próbáltam ki. Működik, csak pepecs meló.
" ... tedd vagy ne tedd. De soha se próbáld ... "

*

papó

« Válasz #5 Dátum: 2021. Április 08 - 10:01:07 »
Megfelelően hígítva a cuccot, és némi retarderrel megtámogatva valóban szépen feltöltheti az árkokat, igazad van, talán a sarkokat, szögleteket érdemes visszadolgozni. Egyébként most esett le, hogy ezt te nyomtattad. Műgyanta? Az illesztések milyenek?

« Válasz #4 Dátum: 2021. Április 07 - 22:32:25 »
A viccet félretéve, nagyon faszául néz ki, kivéve azokat az alkatrészeket, amelyeken látszanak a nyomtatási rétegek. Még nem volt dolgom nyomtatott makettel, és kíváncsi vagyok, hogy mit lehet tenni azok eltüntetése érdekében, ha azok olyan helyen vannak, amik hozzáférhetetlenek. Gondolom alapozóval, microfillerrel lehet segíteni a dolgon, de az meg a finom részleteket eszi meg.
Amit lehet megcsiszolok majd kap egy kis gunze surfacert. Remélem az elég lesz. Ha kicsid csíkos marad itt-ott hát egye fene. :)

*

papó

« Válasz #3 Dátum: 2021. Április 07 - 21:58:45 »

*

papó

« Válasz #2 Dátum: 2021. Április 07 - 21:32:47 »
Gondoltam megosztom veletek az egyik új soha el nem készülő makettemet.
Nyitom az ablakot!  TROLL

Tantive IV ~1:300
« Válasz #1 Dátum: 2021. Április 07 - 21:27:41 »
Helló!
Gondoltam megosztom veletek az egyik új soha el nem készülő makettemet. :)
3D nyomtatóval készül szép lassan. :) A fájlokat neten vettem.